Návrh zlepšení procesu údržby potrubí - Bolech, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh zlepšení procesu údržby potrubí v chemickém průmyslu. Na základě analýzy stávajícího přístupu k údržbě v jednotlivých provozech je navržena optimalizace tohoto procesu prostřednictvím zavedení prediktivní údržby v celém výrobním areálu. Součástí návrhu je také vytvoření nové pracovní pozice se specializací na prediktivní údržbu, která by umožnila efektivní implementaci navržených opatření.

The bachelor thesis focuses on the proposal of improving the process of pipeline maintenance in the chemical industry. Based on an analysis of the current approach to maintenance in individual plants, it is proposed to optimize this process by introducing predictive maintenance throughout the production area. The proposal also includes the creation of a new position specialising in predictive maintenance to enable effective implementation of the proposed measures.
Proposal to Improve the Pipeline Maintenance Process
Keywords: optimalizace procesu; preventivní údržba; údržba potrubí; FMEA; process optimization; preventive maintenance; pipeline maintenance; FMEA