Novostavba penzionu s restaurací - Kozubovska, Kateryna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací novostavby penzionu s restaurací ve městě Jablunkov, nacházející se na parcelách č. 3326 a 3325. Projekt představuje třípodlažní budovu, která disponuje 14 ubytovacími jednotkami s celkovou kapacitou 30 osob. Architektonické řešení, vytvořené pomocí softwaru Revit a AutoCAD, a vizualizované v programu Lumion. V přízemí objektu je situována restaurace, která kapacitně pojme až 50 osob, a je ideálním místem pro pořádání svateb a dalších oslav. Restaurace disponuje potřebným technickým zázemím pro plynulý provoz, včetně prostor pro přípravu a skladování. Součástí nabídky penzionu je také relaxační zóna zahrnující posilovnu a halu na jógu, které poskytují hostům možnosti aktivního odpočinku. Druhému a třetímu podlaží dominuje komfortní ubytování rozdělené do různě velkých pokojů. Nosná konstrukce budovy je navržena z keramických tvárnic. Zastřešení objektu je řešeno pomocí ploché jednoplášťové vegetační střechy nad posilovnou a ploché střechy nad ubytovací časti budovy. Projekt rovněž zohledňuje potřeby osob s tělesným postižením, což usnadňuje jejich mobilitu po celém objektu. Důležité je to, že objekt se nachází v tiché zóně, obklopen krásnou přírodou, což z něj činí ideální místo pro odpočinek a relaxaci. Tato diplomová práce je tvořena hlavní textovou častí a přílohovou častí.

The topic of this diploma thesis focuses on the design and construction of a new guesthouse with a restaurant in the town of Jablunkov, situated on parcel number 3326 and 3325. The project features a three-story building with 14 accommodation units and a total capacity of 30 people. The architectural design, created using the Revit and AutoCAD software and visualized in Lumion, emphasizes modern and functional design. In the ground floor of the building, there is a restaurant that can accommodate up to 50 people, making it an ideal location for weddings and other celebrations. The restaurant is equipped with the necessary facilities for smooth operation, including preparation and storage areas. The guesthouse also offers a relaxation zone, featuring a gym and a yoga hall, providing guests with options for active relaxation. The second and third floors are dominated by comfortable accommodations divided into rooms of various sizes, each with its own unique interior design concept. The load-bearing structure of the building is designed from ceramic blocks. The roofing consists of a flat single-layer green roof above the gym and a flat roof above the accommodation area of the building. The project also takes into account the needs of individuals with physical disabilities, facilitating their mobility throughout the premises. Importantly, the object is located in a quiet zone, surrounded by beautiful nature, making it an ideal place for rest and relaxation. This thesis includes a main textual section as well as an appendix section.
Design of a new building
Keywords: Penzion; novostavba; plochá střecha; vegetační střecha; diplomová práce; keramické tvárnice; posilovna; železobetonový monolitický strop.; Housed; new construction; flat roof; green roof; thesis; ceramic blocks; gym; reinforced concrete monolithic ceiling.