Bytový dům v Ledči nad Sázavou - Nevím, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Cílem této bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby navržené novostavby bytového domu v ulici Havlíčkova ve městě Ledeč nad Sázavou. Jedná se o volně stojící čtyřpodlažní a nepodsklepený objekt. V prvním nadzemním podlaží se nachází garážová stání, sklepní kóje, technická místnost, úklidová místnost, prádelna, kočárkárna a společenská místnost, která může sloužit k pronájmu. Ostatní podlaží jsou tvořeny bytovými jednotkami. Nachází se zde 9 bytových jednotek. Konstrukčně je objekt řešen příčným nosným systémem, zděný z keramických bloků Porotherm. Objekt je zateplen vnějším kontaktním zateplovacím systémem, mezinárodně označovaný zkratkou ETICS. Zastřešení objektu je řešeno nepochozí jednoplášťovou plochou střechou s atikou z hydroizolační střešní fólie TPO. Založení objektu bude na základových pasech. Dům je umístěn v nezastavěném, mírně svažitém pozemku. Na pozemku bude zřízeno nekryté parkovací stání s kapacitou 14 stání pro osobní automobily a dětské hřiště. Během návrhu byly kladeny požadavky na zvýšený komfort při užívání s téměř nulovou spotřebou energie.

The aim of this bachelor's thesis is to develop project documentation for the construction of a proposed new apartment building in Havlíčkova Street in Ledeč nad Sázavou. It is a free-standing four-storey and non-basement building. On the first floor there is a garage, cellar, utility room, cleaning room, laundry room, carriage house and lounge, which can be used for rent. The other floors are made up of residential units. There are 9 housing units. Structurally, the building is solved by a transverse load-bearing system, made of Porotherm ceramic blocks. The building is insulated with an external contact thermal insulation system, internationally referred to by the abbreviation ETICS. The roofing of the building is solved by a non-walkable single-skin flat roof with an attic made of TPO waterproofing roofing foil. The foundation of the building will be on the foundation strips. The house is located in undeveloped, slightly sloping land. An uncovered parking space with a capacity of 14 parking spaces for cars and a playground will be set up on the plot. During the design, demands were made for increased comfort in use with almost zero energy consumption.
Apartment Building in Ledeč nad Sázavou
Keywords: Bytový dům; čtyři nadzemní podlaží; nepodsklepený; volně stojící; zděný; bytové jednotky; zateplovací systém; plochá střecha; atika; parkoviště; komfort; Apartment building; four floors; non-basement; freestanding; brick; apartments; thermal insulation system; flat roof; attic; parking; comfort