Optimalizační modely s aplikacemi v organizaci výroby - Mauder, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Diplomová práce se zabývá lineární celočíselnou optimalizací v problémech organizace výroby pomocí matematického programování. Tento nástroj je použit pro hledání optimálních rozvrhů výroby pro průchod více zakázek firmou s omezenými zdroji. Práce řeší problém ve spojení s firmou TOSHULIN, a.s., která projevila o řešení tohoto problému zájem. Výsledkem je potom softwarové řešení, jejímž výstupem je tvorba Ganttova diagramu.

The diploma thesis deals with linear integer optimization in production logistics via mathematical programming. This tool is used for optimization of the time production schedule with a number of various jobs performed by a company with limited resources. The thesis solves the problem in conjunction with TOSHULIN, a.s. company, which is interested in solving the problem. As a result is the software implementation in which Gantt chart is created as its output.
Optimization models in production logistics
Keywords: lineární optimalizace; celočíselná optimalizace; Ganttovy diagramy; linear optimization; integer optimization; Gantt chart