Virtuální zprovoznění robotizovaného pracoviště pro nanášení lepidla - Radil, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a virtuálním zprovozněním robotizovaného pracoviště určeného k lepení a kompletaci automobilového světlometu. Práce obsahuje rešerši shrnující poznatky z oblasti virtuálního zprovoznění a průmyslové robotizace. Dále obsahuje systémový rozbor potřebného vybavení, na který navazuje návrh několika variant pracoviště. Z nich je vybráno výsledné řešení, pro které je zhotoven 3D model. S ním je v softwaru RobotStudio provedena simulace všech procesů probíhajících na pracovišti. S její pomocí je vytvořen a odladěn řídící program a provedeno virtuální zprovoznění pracoviště.

This diploma thesis deals with the design and virtual commissioning of a robotic workplace designed for glueing and assembling a car headlight. The thesis contains a summary of available information on the matter of virtual commissioning and industrial robotics. It also contains a system analysis of the necessary equipment, followed by a design of several workplace variants. The final solution for which the 3D model is made is selected from them. With it, in the RobotStudio software, a simulation of all processes taking place at the workplace is created. On its base, a control program is created and debugged, and virtual commissioning of the workplace is performed.
Virtual commissioning of the robotized workplace for glue application
Keywords: Virtuální zprovoznění; průmyslová robotizace; RobotStudio; robotické dávkování; robotické lepení; simulace robotické operace; Virtual commissioning; industrial robotics; RobotStudio; robotic dispensing; robotic glueing; robotic operation simulation