Design panoramatického zubního rentgenu - Juráňová, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tématem této diplomové práce je design panoramatického zubního rentgenu. Hlavním přínosem je nový pohled na ergonomické řešení pacienta i obsluhy. Cílem je vytvořit přístroj s inovativním zakomponováním sezení pro pacienta, a vylepšeným přístupem k ovládání pro obsuhu. Zároveň je ale nutné zachovat všechny nutné technické, ergonomické, estetické a ekologické požadavky. Výsledný návrh by měl být schopen konkurence vůči stávajícím výrobkům v této oblasti trhu.

The topic of this thesis is design of a panoramic X-ray. The main contribution is a new view on ergonomics of operator and a possibility of seating for patient. The aim is to create a device with innovative seating incorporated into the supporting leg of the machine, and to improve an ergonomics of machine manipulation. But it is also necessary to maintain all the technical, ergonomic, aesthetic and environmental requirements. The final draft should be able compete with existing products on the market.
Design of Panoramic Dental X-ray Machine
Keywords: Design; OPG rentgen; panoramatické snímkování; radiologická stomatologie; Design; OPG radiography; panoramic imaging; radiology dentistry