Identifikace osob pro kamerový systém - Hopjan, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Práce se zabývá sledováním osob kamerovým systémem a jejich identifikací. Jsou popsány metody detekce pohybu a identifikace jednotlivých osob. Hlavním tématem je sledování pohybu osob pomocí více kamer. Identifikace osob je prováděna s využitím histogramů jednotlivých barev. Na základě experimentů jsou uvedeny přínosy a problémy, které je nutné řešit.

This project deals with camera system surveillance and identification of humans. Motion detection and identification methods are presented. The main issue is people tracking using multiple camera system. Identification of individuals is accomplished using processing of decomposed colors histograms. Based on the experiments benefits and problems are introduced.
Person Identification for Surveillance
Keywords: identifikace; počítačové vidění; OpenCV; detekce pohybu; kamerový systém; sledování; histogram; identification; computer vision; OpenCV; motion detection; camera system; surveillance; histogram