Architektonické a technické prostředky tvorby elektroiontového mikroklimatu budov - Svoboda, Jiří (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta architektury, 2010)
Mikroklima budovy je nezbytnou podmínkou k tomu, aby stavba splnila účel, pro který byla navržena. Škála požadavků na vnitřní mikroklima je tak široká, jak široká je škála způsobů užívání. A stejně široké jsou i možnosti architektů a inženýrů při hledání cest k zajištění co nejlepšího prostředí v budovách. Cílem článku je vymezení oblasti problematiky mikroklimatu budov, která bude řešena v disertační práci na téma Reálnost tvorby mikroklimatu budov architektonickými a technickými prostředky.
Keywords: mikroklima; elektroiontové mikroklima; ionizace