Modifikace 2. Ziegler-Nicholsovy metody pro případy, kdy metoda selhává. - Jaššo, Kamil (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Práca bude zameraná na overenie využitia dopravného oneskorenia spôsobeného prevodníkmi diskrétneho regulátoru na nastavenie jeho parametrov pomocou Ziegler-Nicholsovej frekvenčnej metódy v prípadoch kedy táto metóda zlyháva.

This thesis will be focused on verification of usage of time-delay caused by discrete controller's converters for setting it's parameters by Ziegler-Nichols frequency method in cases when this method fails.
Modification of 2. Ziegler -Nichols method.
Keywords: Ziegler; Nichols; dopravné oneskorenie; diskrétny; PID; PSD; I-PD; A/D prevodník; D/A prevodník; Ziegler; Nichols; time-delay; discrete; PID; PSD; I-PD; A/D converter; D/A converter