Údržba malého dopravního letounu s využitím metodiky MSG-3 - Trefilová, Helena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou údržby malého dopravního letounu s využitím metodiky MSG-3 a vytvořením jeho údržbového plánu. Zaměřuje se zejména na údržbu systémů a pohonných jednotek. Metodika je aplikována na letoun L-410UVP-E20. Součástí práce je zhodnocení stavu v oblasti údržby letadel, používané přístupy, metody a předpisy. Poslední část práce je praktická ukázka aplikace metody MSG-3 na zadaných agregátech a její následné vyhodnocení.

Master’s thesis deals with problems of maintenance of small transport aircraft with application MSG-3 methodology and maintenance plan development. It is aimed at systems and powerplant maintenance. This method is applied on L-410UVP-E20 aircraft. Other parts of this work are assessment of recent situation in maintenance of airplanes, used approaches to maintenance, methods and documentation for maintenance. Last part of this work is practical example of MSG-3 process on assign item and its interpretation.
Maintenance of Small Transport Aircraft with Application MSG-3 Methodology
Keywords: Údržba; letadlová technika; letadlové systémy; úkol údržby; spolehlivost; bezpečnost; porucha. FMEA; EASA; FAA; ATA; MSG-3; MSI; FAR.; Maintenance; aircraft; aircraft systems; task; dependability; safety; failure; FMEA; EASA; FAA; ATA; MSG-3; MSI; FAR.