Návrh metodiky výběru a hodnocení dodavatelů s využitím softwarových prostředků ve vybrané společnosti - Dostálová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na systém výběru a metodiku hodnocení dodavatelů ve společnosti Precheza a.s. Úvodní teoretická část je věnována zejména problematice dodavatelských vztahů a metodám výběru a hodnocení dodavatelů. Ve stěžejní části práce je analyzována současná situace výběru a hodnocení dodavatelů ve společnosti, vymezena oblast vyžadující zefektivnění a vytvořen návrh zefektivňující současný výběr a hodnocení dodavatelů ve společnosti. V závěrečné kapitole je vytvořený návrh ekonomicky zhodnocen.

Scope of the thesis represents system of the selection of suppliers and suppliers evaluation of the Precheza a.s. Theoretical part of the thesis includes description of the methods of suppliers selection and evaluation as well as the description of supplier relationships. The main part of the thesis is contributed to the analysis of the current state of the above described problematics in the Precheza a.s. The modified and more efficient system of the suppliers selection and evaluation is proposed. Economical analysis of the proposal is included in the final part of the thesis.
Proposal of the Selection and Supplier Evaluation Methodology Using the Software Support in a Specified Company
Keywords: dodavatelské vztahy; výběr dodavatelů; hodnocení dodavatelů; metodika hodnocení; supplier relationships; selection of suppliers; supplier evaluation; evaluation methodology