Zdaňování příjmů ze živnosti - Chadimová, Simona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Bakalářská práce se zabývá zdaňováním příjmů fyzických osob ze samostatné výdělečné činnosti. Hlavním cílem je srovnání daňové zátěže poplatníků podnikajících na základě živnostenského oprávnění s odlišnou výší příjmů, přičemž důraz je kladen i na výpočet sociálního a zdravotního pojištění. V práci je zachycen postup založení volné živnosti se všemi podmínkami. Pro srovnání bylo využito třech modelových příkladů.

This bachelor thesis deals with taxing of incomes from self-employment. Main objective is to compare tax burden of payers that are doing business on the basis of trade license but with different amount of income with an emphasis social and health insurance. The procedure for the establishment of a free trade with all requirements is also described in this bachelor thesis. I used three model examples for comparing.
Taxation of Incomes from Crafts
Keywords: živnost; podnikání; podnikatel; daň; daň z příjmů fyzických osob; poplatník; sociální pojištění; zdravotní pojištění; craft; enterprise; entrepreneur; tax; tax on personal incomes; taxpayer; social insurance; health insurance