Bytový dům - Hoferek, Radomír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby bytového domu. Jedná se o čtyřpodlažní, podsklepený bytový dům, ve kterém je 12 bytových jednotek. Konstrukční systém objektu je stěnový příčný z keramických tvarovek s výjimkou obvodového suterénního zdiva, které je vyzděno z betonových tvarovek ztraceného bednění. Stropní konstrukce je tvořena z keramobetonových stropních POT nosníků a keramických vložek MIAKO. Konstrukce střechy je řešena jako jednoplášťová plochá. Celý objekt je zateplený certifikovaným kontaktním zateplovacím systémem. Vstup do objektu je ze severu. Na pozemku je řešeno parkování pro 16 aut.

The subject of the bachelor’s thesis is elaboration of design documentation for execution of an apartment building. It is a building with four above-ground floors with partial basement including twelve dwelling units. The structural system is wall transverse system made of clay blocks, except of perimeter basement walls, which are lined with concrete fittings (lost formwork). The ceiling structure is made of ceramic concrete ceiling beams POT and MIAKO inserts. The roof structure is designed as a warm flat roof. The whole object is insulated with a certified thermal insulation system. The entrance to building is from the north. On the plot there is parking for sixteen cars.
Apartment building
Keywords: bakalářská práce; bytový dům; projektová dokumentace; zděná konstrukce; stěnový konstrukční systém; keramické zdivo Porotherm; bachelor’s thesis; apartment building; project documentation; masonry structure; wall structural system; clay masonry Porothem.