Využití finančních a ekonomických ukazatelů v podniku - Běloch, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá posouzením ekonomické výkonnosti společnosti ZFP akademie, a. s. Analyzuje vývoj podniku v letech 2006 – 2009 pomocí tradičních ukazatelů finanční analýzy i moderní metody ekonomické přidané hodnoty. Na základě zjištěných skutečností navrhuji opatření, která pomohou ke zvýšení výkonnosti této společnosti.

This diploma thesis deals with economic performance appraisal of ZFP akademie, a. s. It analyses the company’s developement in years 2006 – 2009 by the traditional financial indicators and the modern method of economic value added. Based on recognized facts I suggest measures that will help in performance increase of this company.
Use of Financial and Economic Indexes in Company
Keywords: Výkonnost; finanční analýza; ekonomická přidaná hodnota; účetní výkazy; Performance; financial analysis; economic value added; financial statements