Zhodnocení finanční situace podniku - Drobiličová, Natálie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Bakalářská práce se věnuje zhodnocení finanční situace společnosti Rosso steel, a.s. v letech 2017 až 2021 a návrhy na její zlepšení. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce objasňuje základní pojmy, které slouží jako podklad ke zpracování praktické části. Praktická část zobrazuje analýzu současného stavu společnosti, porovnání hodnot s konkurenční firmou a následnými návrhy na zlepšení této situace. Pro zpracování finanční analýzy byla použita data z účetních výkazů společnosti.

The bachelor thesis is devoted to the evaluation of the financial situation of Rosso steel, a.s. in the years 2017 to 2021 and proposals for its improvement. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part of the thesis explains the basic concepts that serve as a basis for the practical part. The practical part shows the analysis of the current state of the company, comparison of values with competitors and subsequent proposals for improving this situation. Data from the company's financial statements were used to prepare the financial analysis.
Evaluation of the Financial Situation in a Company
Keywords: finanční analýza; účetní výkazy; rozdílové ukazatele; soustavy ukazatelů; SWOT analýza; daně; financial analysis; financial statements; difference ratios; ratio systems; SWOT analysis; taxes