Návrh konstrukce odsávacího stolu pro univerzální použití - Vrbský, Kryštof (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
V bakalářské práci je popsán kompletní návrh odsávacího stolu, jsou vytvořeny různé varianty na základě typu odsávaného prachu (provozu, do kterého je stůl určen) a pro vybraný typ je vytvořena výkresová dokumentace. V práci jsou rozepsány jednotlivé komponenty odsávacího stolu, které jsou vytvořeny tak, aby na základě množství potřebného odsávacího výkonu byly možné parametricky měnit. V ekonomickém zhodnocení navrhovaného stolu jsou vypočteny výrobní náklady.

The present bachelor thesis describes the complete design of the exhaustion table, various variants are created based on the type of dust exhaustion (the operation for which the table is intended). Accompanying illustrations have been created for the selected type. The individual components of the exhaustion desk are detailed in this thesis. These components are created specifically so that on the basis of the amount of the necessary exhaust power, it would be possible to change the parameters. The production costs are calculated in the economic evaluation of the designed desk.
Design of the exhaustion table for universal uses
Keywords: Odsávací stůl; odsávaný prach; Exhaustion table; dust extraction