FIALOVÁ, L. Izolace a identifikace kvasinek z vinice pro jejich možné využití k výrobě vína [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2016.
Práce studentky Bc. Lenky Fialové je součástí studie vlivu autochtonních kvasinek na kvalitu vína. Měla možnost se postupně v minulých dvou letech seznámit s metodikami, které využíváme k identifikaci a izolaci kvasinek z prostředí. Je pečlivá a samostatně dokáže pracovat na zadaných úkolech. V jejím případě je vhodné se zaměřit na rozvoj komunikačních schopností. Doporučuji práci k obhajobě a hodnotím v souladu s dílčími kritérii B/ velmi dobře.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
Autorka diplomovej práce zameranej na izoláciu kvasiniek z odrôd hrozna Malverina a Sauvignon a ich následnú identifikáciu pomocou PCR-RFLP metódy spracovala teoretickú časť ako aj výsledky v prehľadnej a logicky usporiadanej písomnej forme podloženej vhodnými citáciami a obrázkami. K práci mám tieto pripomienky: Obrázok 1 je sčasti prekrytý jeho popisom. Citácie v texte sú chaoticky zoradené, nezačínajú v texte v poradí od 1. V texte chýba citácia 24. V texte teoretickej časti chýbajú odvolania na obrázky a tabuľky. str. 15 - chýba vo vete o _ Jedná se o katabolickou dráhu… str. 15 - v obrázku 4 je fruktóza -1,6-fosfát a v texte je fruktosa-1,6-fosfát. str. 18 - preklep - fermantaci a má byť ferementaci str. 20 - preklep - 18s rDNA a má byť 18S rDNA str. 21 - chýba o - Serva Bitech - Elisabeth Pharmacon, chýba krajina - primery ITS1 a ITS4, chýba zátvorka str. 22 - American Nacional CanTM by malo byť American National CanTM Na diplomantku mám nasledovné otázky: 1. Ako vysvetlíte, že ste izolovali z odrody Sauvignon prevažne rod Pichia, pričom z odrody Malverina viacero druhov dokonca aj červených kvasiniek? 2. Ako si vysvetľujete fakt, že sa nepodarilo izolovať Saccharomyces cerevisiae ani z jednej odrody hrozna, s ktorou ste pracovali a pritom je taká dôležitá pri fermentácii? 3. Myslíte, že kvasinky, ktoré ste našli ovplyvňujú nejakým spôsobom aj následnú fermentáciu?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 91088