PAVLATOVSKÁ, B. Extracelulární enzymové aktivity půdních kvasinek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Stratilová, Eva

-

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Breierová, Emília

1. str 62 Obdobně nízké produkce polygalakturonáz byly pozorovány i v případě kvasinek na ovocných stromech [57]. Všetky kvasinky izolované z ovocných stromov (predpokladám, to myslela autorka) produkovali polygalakturonázy ? 2. str.65 …po 48 hodinové adaptační fázi vykazoval dobrý růst.. lag fáza - je obdobie, kedy sa bunky dostávajú do nového prostredia v porovnaní s tým, z akého boli odobraté. Je to teda obdobie prispôsobovania sa novému prostrediu, ktoré často vedie k poklesu počtu živých buniek. Dĺžka lag fázy ovplyvňovala enzýmovú produkciu kvasinkových kmeňov? 3.Ako sa prejavovala lipolytická aktivita u testovaných druhov kvasiniek? Bola viazaná na prostredie z ktorého boli dané kmene izolované? 4. Na základe analýz produkcie jednotlivých enzýmov je možné určiť kvasinkový druh ktorý hrá významnú úlohu v skvalitnení pôdy alebo sa kvasinky minimálne zúčastňujú na zmenách v pôde?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 99412