ZÁMORSKÁ, V. Základní chemická charakteristika šťávy z aronie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Vespalcová, Milena

Bakalářská práce Venduly Zámorské byla zadána v rámci navázané spolupráce se soukromou rodinnou firmou, která pěstuje drobné méně známé druhy ovoce a vyrábí z něho výrobky zdravé výživy. Náplní práce bylo stanovení vybraných chemických a technologických vlastností šťávy z aronie (Aronia melanocarpa) a některých výrobků z tohoto ovoce. Autorka prostudovala odbornou literaturu v množství obvyklém pro bakalářskou práci. Zpracovala bez potíží dostatek cizojazyčných zdrojů. Informace shrnula do přehledného textu a vytvořila dobrý základ pro svou následnou experimentální práci. V praktické části používala většinou manuální laboratorní metody, které si rychle a bezchybně osvojila. Ke všem zadaným úkolům přistupovala aktivně, pracovala samostatně a racionálně si rozvrhovala jednotlivé série experimentů. Výsledná data průběžně zpracovávala s využitím nezbytné statistiky. Bakalářskou práci posluchačky Venduly Zámorské doporučuji k obhajobě a celkově hodnotím známkou VÝBORNĚ - A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Veselá, Mária

Bakalářská práce se zabývá základní chemickou charakterizací šťávy z aronie. Teoretická část je zpracována přehledně, v experimentální části jsou popsány použité vzorky a metody jejich stanovení. Výsledky zahrnují provedení experimentů, které odpovídají zadání bakalářské práce. Dosažené výsledky jsou shrnuty do tabulek a grafů. V diskusi studentka nevěnovala dostatečnou pozornost vyhodnocení naměřených dat a neporovnala je s publikovanými daty.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 82242