BAČOVÁ, I. Výroba gastronomického zariadenia z koróziivzdornej ocele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Výrobky spotřebního průmyslu jsou známé mimo jiné ve velkém objemu v domácnostech. Autorka se na tuto skutečnost zaměřila svým pohledem a s pečlivým přístupem ji zachytila do přehledných kapitol. Vedle domácího využití zohlednila i téměř profesionální záležitosti. Dominují zde konstrukční úvahy, na které plynule navazují technologické podmínky. Na vzorovém výrobku jsou ukázány tyto fáze. Přechod do reálné výroby je zredukován na víceméně teoretické názory.
| Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
|---|---|---|---|
| Splnění požadavků a cílů zadání | A | ||
| Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
| Vlastní přínos a originalita | A | ||
| Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
| Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | A | ||
| Logické uspořádání práce a formální náležitosti | A | ||
| Grafická, stylistická úprava a pravopis | B | ||
| Práce s literaturou včetně citací | A | ||
| Samostatnost studenta při zpracování tématu | A |
Bakalárska práca sa skladá z 2 nosných častí. Teoretickej a praktickej. V teoretickej časti autorka popisuje vlastnosti koróziivzdorných ocelí. Práce ďalej pokračuje definovaním a popisom vlastností technológií ktoré sú využívané pri výrobe súčastí pre gastronomické zariadenia. Táto časť práce je spracovaná na vysokej úrovni a tvorí vhodný základ pre praktickú - výpočtovú časť práce, ktorá na ňu logicky nadväzuje. Výpočtová časť bakalárskej práce je rovnako na vysokej grafickej a štylistickej úrovni a je zarámcovaná ekonomickým hodnotením navrhnutej technológie výroby. Autorke by som vytkol skutočnosť, že kapitola 1 je z veľkej časti spracovaná iba s použitím dvoch literárnych prameňov a na strane číslo 9 nieje dodržaná chronologickosť zdrojovania. Záverečná práca splnila všetky ciele zadania a preto ju doporučujem k obhajobe.
| Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
|---|---|---|---|
| Splnění požadavků a cílů zadání | A | ||
| Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
| Vlastní přínos a originalita | A | ||
| Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
| Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | A | ||
| Logické uspořádání práce a formální náležitosti | A | ||
| Grafická, stylistická úprava a pravopis | A | ||
| Práce s literaturou včetně citací | B |
eVSKP id 124497