KŘENOVÁ, A. Antioxidační aktivita vybraných druhů drobného ovoce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
Bc. Křenová byla vzornou studentkou. Svojí práci se věnovala od samého počátku na 100%, všechny experimenty si řídila zcela sama, na vedoucího práce se obracela pouze v případě nejasností během prováděných experimentů, či v případě konzultace naměřených výsledků. Teoretickou část práce z větší míry studentka přebrala ze své bakalářské práce, takže se v dané problematice dobře orientovala. Zbývající teorii týkající se převážně EPR techniky dokázala Bc. Křenová dostatečně nastudovat. Bc. Křenová svou práci stihla dokončit včas a výsledky své práce dokázala po konzultacích se školitelem přehledně zpracovat. Následně Bc. Křenová správně formulovala závěry svojí práce. Požadavky zadání práce byly beze zbytku splňeny, práci hodnotím celkovou známkou "A", tj. výborně a doporučuji jí k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Diplomová práce autorky Bc. Aleny Křenové s názvem Antioxidační aktivita vybraných druhů drobného ovoce se zabývá stanovením antioxidační aktivity vybraných odrůd rybízů a angreštů metodami TEAC a DPPH. Práce je standardně členěna a rozdělena. V práci postrádám kapitolu Cíle diplomové práce, ktreré jsou uvedeny jednou větou v kapitole Úvod na jeho konci, a pak velmi stručně v zadání práce. V práci jsou použity dostupné tuzemské i zahraniční literární zdroje. Kapitola 2.4 je čerpána z jednoho zdroje, zde bylo vhodné použít i jinou dostupnou, např. i zahraniční literaturu. Literární část stručně ale dostatečně popisuje danou problematiku. V Experimentální části jsou shrnuty použité metody, metody měření a kalibrace jednotlivých metod, popsán je zde i použitý rostlinný materiál. Na straně 28 v Experimentální části je odkaz na publikaci s číslem [55], tento odkaz v seznamu literatury chybí, došlo tedy buď k jeho úplnému vypuštění ze seznamu, nebo je posunuto číslování literatury. V další kapitole jsou srozumitelně diskutovány předložené výsledky, jejichž shrnutí je pak v kapitole Závěr. Práce je ucelená, logická a podává cenné informace o odrůdách vybraných bobulovin a jejich antioxidačních vlastnostech. Na diplomantku mám následující dotazy: Bylo by možné použít metodu EPR i pro vzorky angreštů a bílého a červeného rybízu? Pokud ano, za jakých podmínek, a proč tato metoda nebyla použita pro srovnání i pro ostatní vzorky?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | C | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A |
eVSKP id 74429