ZHAHLOU, K. Vývoj a charakterizace proteinového doplňku stravy z pšeničných otrub [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2021.
Kim Zhahlou měl v rámci své bakalářské práce za úkol vyvinout nový doplněk stravy obohacený proteinovým izolátem z pšeničných otrub. Cílem bylo vytvořit vegan alternativu k běžným proteinovým tyčinkám založených zejména na syrovátkovém proteinu. Autor projevil od počátku zájem o tuto problematiku avšak občas narážel na problémy při hledání vhodných zdrojů pro rešerši. Kim Zhahlou je však velice pracovitým a zodpovědným studentem, často navštěvoval konzultační hodiny, postupně překonal jazykovou bariéru a připravil velice solidní odborný text. V rámci experimentální části provedl extrakci proteinového izolátu z pšeničných otrub a navrhl složení finálního produktu. Vyrobené proteinové tyčinky podrobil senzorické analýze a data optimálně zpracoval. Závěry jeho práce jsou srozumitelné a mohou sloužit jako podklad pro další vývoj proteinových doplňků stravy na bázi pšeničných otrub. Celkově jsem byl s prací Kima Zhahloua spokojen. Jeho výkon i samotnou bakalářskou práci hodnotím známkou B - velmi dobře a doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | C | ||
Využití poznatků z literatury | B |
Kim Zhahlou se ve své bakalářské práci věnoval problematice pšeničných otrub a jejich využití v potravinářství. Práce je standardně a logicky členěna. Vzhledem k většímu rozsahu by bylo vhodnější zvolit oboustranný tisk. Celkový dojem práce snižují typografické chyby. Největší nedostatek této bakalářské práce byla jazyková bariéra studenta, což se odrazilo na úrovni jazyka, kterým byla psána. V práci se objevoval velký počet gramatických či pravopisných chyb, překlepů, nevhodně použitých slov či slov s jiným významem, což mělo za následek změnu významu některých vět. Proto byla dílčí část "Úroveň jazykového zpracování" hodnocena známkou C. Kladně hodnotím velké množství literárních zdrojů, z převážné části se jedná o odborné publikace. Zápis literárních zdrojů v seznamu literatury však neodpovídá pravidlům pro psaní VŠKP. Výsledná data byla kvalitně zpracována, k jejich vyhodnocení bylo použito několik statistických analýz. Diskuze výsledků je čtivá, přehledná a názorná mimo jiné díky kvalitně zpracovaným grafickým výstupům. V závěru jsou stručně shrnuty poznatky z provedených experimentů. Předložená bakalářská práce splňuje veškeré nároky pro psaní VŠKP, a proto ji doporučuji k obhajobě s celkovým hodnocením B – velmi dobře.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | C | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 131837