KOTLAND, V. Separace lipidů z buněčných tkání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Svěrák, Tomáš

Diplomant Vojtěcha Kotlanda pracoval na své diplomové práci intenzivně od konce minulého školního roku. Velmi podstatnou částí jeho práce byla literární rešerše společně s výběrem, návrhem a realizací laboratorního zařízení pro měření obsahu lipidů v buněčných tkáních. Cením si rozsahu a pestrosti chemicko-inženýrských činností, kterou Bc. Vojtěch Kotland při vypracování své diplomové práce odvedl, cením si diplomantovu snahu o teoretické a praktické zvládání náročné a pro chemickou fakultu nezvyklé problematiky, která byla řešena jak s MENDELU, tak i s Veterinární a farmaceutickou univerzitou Brno.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Lacina,, Lubor

Velmi pěkná práce. Mám jen drobnou připomínku týkající se citované literatury - literatura týkající se tuku obsaženého v tkáních je velmi rozsáhlá, což z citací pana diplomanta příliš nevyplývá. Hodnotím porovnání jednotlivých použitých metod pro stanovení obsahu lipidů. Je škoda, že práce nezahrnuje blížší údaje o složení lipidů, což je ale otázka směrovaná především na instituce, které tyto údaje zpracovávají (např Ústav krmiv VFU Brno) Dotaz na pana diplomanta: Z jakých důvodů byla použita citovaná směs rozpouštědel jako extrakční činidlo? Je možné, že tuk získaný z extraktu obsahuje po dopaření vody také jiné látky než lipidy?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 113396