SPURNÝ, M. Účinnost přídavků mletí používaných při výrobě velmi jemných práškových materiálů. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Svěrák, Tomáš

Pan Marek Spurný pracoval na své bakalářské práci intenzivně více než 12 měsíců a prezentoval se jako excelentní experimentátor.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kejík, Pavel

Předložená bakalářská práce Marka Spurného je na téma aktivace mletí slínku pomocí aditivace povrchově aktivními látkami, které mají schopnost posunout rovnováhu zdrobňování v neprospěch reaglomeračních tendencí. Úkolem bakalářské práce je především seznámení se s akademickým psaním, využíváním a citováním zdrojů, a v takovéto experimentální práci navíc příprava vzorků, měření, zpracovávání a interpretace výsledků. Praktické úkoly byly splněny, teoretická část výše zmíněného s menšími výhradami rovněž. Cíle práce byly jasně stanoveny na literární rešerši týkající se funkce mlecích přísad, experimentální práci směrující k porovnání změn v chování slínku Portlandského cementu zpracovávaného v laboratorním mlýnu při aditivaci různými povrchově aktivními látkami, a konečně vyhodnocení včetně porovnání výsledků s dostupnými literárními zdroji. První dvě položky byly splněny, z hlediska třetí však chybí srovnání výsledků s literaturou. Práce plní podmínky na minimální rozsah bakalářské práce a je poměrně logicky členěná, forma je přijatelná.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 97069