PAVLATOVSKÁ, B. Produkce galaktozidázy kvasinkami rodu Cryptococcus rostoucím na laktózovém médiu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
-
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
K predloženej bakalárskej práci mám niekoľko pripomienok: • str. 14 - o Cr. friedmanii sa píše, že: ,, Maximálního růstu dosahuje při 25 °C, a proto je řazen k psychrofilním kvasinkám." Toto tvrdenie je nesprávne, ako psychrofilné sa označujú mikroorganizmy s teplotným optimom pod 20 °C, zvačša je to v rozmedzí teplôt 0-15 °C. • použitú literatúru by som kvôli lepšej prehľadnosti a dohladateľnosti v texte odporučila citovať presnejšie, resp. častejšie. V niektorých častiach práce je totiž problémové jednoznačne priradiť dané tvrdenie ku konkrétnemu článku. Otázka: Rast testovaných kmeňov kvasiniek podľa predložených výsledkov nevykazoval priamy súvis/závislosť s tvorbou -galaktozidázy (ktorá štiepi laktózu, použitú ako zdroj uhlíka v živnom médiu). Ako si vysvetľujete schopnosť kvasiniek napriek tomu rásť na danom médiu?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 77148