PAVLATOVSKÁ, B. Produkce galaktozidázy kvasinkami rodu Cryptococcus rostoucím na laktózovém médiu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Stratilová, Eva

-

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Molnárová,, Jana

K predloženej bakalárskej práci mám niekoľko pripomienok: • str. 14 - o Cr. friedmanii sa píše, že: ,, Maximálního růstu dosahuje při 25 °C, a proto je řazen k psychrofilním kvasinkám." Toto tvrdenie je nesprávne, ako psychrofilné sa označujú mikroorganizmy s teplotným optimom pod 20 °C, zvačša je to v rozmedzí teplôt 0-15 °C. • použitú literatúru by som kvôli lepšej prehľadnosti a dohladateľnosti v texte odporučila citovať presnejšie, resp. častejšie. V niektorých častiach práce je totiž problémové jednoznačne priradiť dané tvrdenie ku konkrétnemu článku. Otázka: Rast testovaných kmeňov kvasiniek podľa predložených výsledkov nevykazoval priamy súvis/závislosť s tvorbou -galaktozidázy (ktorá štiepi laktózu, použitú ako zdroj uhlíka v živnom médiu). Ako si vysvetľujete schopnosť kvasiniek napriek tomu rásť na danom médiu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 77148