GEJDOŠOVÁ, L. Stanovení kaseinových frakcí v kravském mléce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Posluchačka Lucie Gejdošová zpracovávala zadané téma ve spolupráci s Výzkumným ústavem pro chov skotu v Pohořelicích. Náplní práce byl vývoj metody na identifikaci a kvantifikaci proteinů kaseinových frakcí kravského mléka kapilární elektroforézou. K tomuto nelehkému úkolu přistoupila diplomantka již od počátku velmi odpovědně. Pečlivě prostudovala dostupnou literaturu a shromáždila dostatek informací, z nichž mohla vycházet při experimentální činnosti. S tou započala hned v zimním semestru a věnovala jí maximum času. Svědomitou práci zúročila získáním zajímavých výsledků, které budou prezentovány v odborném periodiku. Vyvinutá metoda stanovení kaseinů bude také převzata výzkumným ústavem Milcom a.s. a po validaci využívána tímto ústavem pro výzkumné účely.
| Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
|---|---|---|---|
| Splnění požadavků zadání | A | ||
| Studium literatury a její zpracování | A | ||
| Využití poznatků z literatury | A | ||
| Kvalita zpracování výsledků | A | ||
| Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
| Závěry práce a jejich formulace | A | ||
| Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
| Využívání konzultací při řešení práce | A |
Práce se mi velmi líbila, je zpracována poměrně precizně, oceňuji zejména její přehledné uspořádání a pečlivé provedení literární rešerše. Jen bych možná doporučila do tabulky v příloze (přehled aplikací) doplnit i patřičné citace. Řešená problematika je velice zajímavá a její důsledky jsou pro praxi přínosem, takže doufám, že se v jejím studiu bude dále pokračovat, přičemž tato diplomová práce jistě poslouží jako velmi dobrý podklad pro další experimenty.
| Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
|---|---|---|---|
| Využití literatury a její citace | A | ||
| Splnění požadavků zadání | A | ||
| Logické členění práce | A | ||
| Kvalita zpracování výsledků | A | ||
| Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
| Úroveň jazykového zpracování | A | ||
| Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
| Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 2502