KOLÁRIKOVÁ, S. Řízení rizik při začátku drobného podnikání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2025.
Studentka splnila zadání, téma zpracovala pečlivě a systematicky. Teoretická část je přehledná a dobře zpracovaná, využívá aktuální odborné zdroje. V praktické části vhodně použila analytické metody (SLEPT, SWOT, Porterův model, EPC diagramy, skórovací metoda, mapa rizik) a navrhla konkrétní a užitečná opatření. Práce je dobře strukturovaná, přehledná, bez závažných nedostatků. Oceňuji také praktický přínos navržených doporučení pro drobné podnikatele. Citace a formální úprava odpovídají požadavkům.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění cíle a rozsahu zadání | A | ||
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem | A | ||
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody | A | ||
Odborná úroveň diplomové práce | B | ||
Přínos pro praktické i teoretické využití | A | ||
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň | A | ||
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 | A |
Diplomová práce se věnuje problematice řízení rizik v počáteční fázi podnikání. Autorka se zaměřila na vybrané analýzy podniku, na jejichž základě identifikovala klíčová rizika a kvantifikovala jejich dopad. V závěrečné části práce navrhuje opatření ke snížení identifikovaných rizik. Navržená opatření však působí poněkud obecně a jejich konkrétnější rozpracování by zvýšilo přínos práce pro praxi.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Úplnost vypracování | B | ||
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce | C | ||
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody | C | ||
Obtížnost a správnost řešení | C | ||
Přínos pro praktické i teoretické využití | C | ||
Odborná jazyková úroveň | B | ||
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky | B |
eVSKP id 161322