DAVID, P. Návrh manažerského reportingu pro malý podnik s využitím nástrojů Business Intelligence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2023.
Práce je zaměřena na tvorbu nástrojů pro podporu rozhodovacích procesů ve společnosti na základě analytického a reportovacího nástroje. Autor prokázal velmi dobrou orientaci v oblasti zpracování dat, zpracované výstupy jsou prakticky využitelné. V kapitole "Cíle práce, metody a postupy zpracování" mohla práce obsahovat podrobnější popis použitých metod. V kapitole "Ekonomické zhodnocení" jsou vyčísleny náklady na projekt a autor uvádí, že je možné vyčíslit úsporu času a snížení chyb při reportování, nicméně toto kapitola neobsahuje.Otázka: 1. Jakou předpokládáte úsporu času a jaké případná chybovost bude odstraněna?2. Je plánován další rozvoj navržených nástrojů?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | A | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B |
Diplomová práce se věnuje implementaci Business Intelligence nástrojů ve firmě. Návrh reaguje na potřebu firmy sjednotit data, která se vytváří, zálohovat je a následně tyto informace využít k reportingu a jako podporu strategického rozhodování. Navrhované řešení klade důraz na jeho otevřenost, modularitu a dostupnost. Práce je zpracována na dobré úrovni a doporučuji ji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji | C |
eVSKP id 152520