ŠULEKOVÁ, N. Změny některých fyzikálních vlastností vodné suspenze korundového prášku v průběhu ultrajemného mletí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Svěrák, Tomáš

Diplomantka Bc. Nikola Šuleková ve své diplomové práci se věnovala velmi širokému spektru experimentálních prácí souvislejících se změnami fyzikálních vlastností meliva korundové vsádky ve vodném prostředí v procesu ultrajemného mletí. Cením si především obrovského množství experimentální práce odvedeného diplomantkou za více než dva roky, které bylo vypracováno s precizní pečlivostí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šiler, Pavel

Práce se zabývá ultrajemným mletím, což je velmi zajímavé téma z pohledu chemického inženýrství. Studentka pro její zpracování použila hned několik metod charakterizující záklední vlastnosti meteriálů. V rámci práce porovnávala velikost částic, stabilitu a tokové vlastnosti suspenzí, turbiditu i energii potřebnou k pomletí částic na potřebnou velikost. Ve výsledcích se hůře orientuje, protože výsledky jsou popsány jako jednotlivé sady, ale jejich odlišnosti se v textu špatně hledají. Rovněž použité metodiky nejsou vždy vhodně zvoleny. Pro určení velikosti částic byla jako nejvhodnější metoda zvoleno měření pomocí přístroje Zetasizer, avšak metoda dynamického rozptylu světla nemusí být vhodná k měření částic v jednotkách mikrometrů. Tato metoda není v práci ani vhodně popsána. I přes některé nedostatky práci doporučuji k obhajobě se známkou B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Úroveň jazykového zpracování A
Využití literatury a její citace B
Formální úroveň práce – celkový dojem C
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 97072