KOCIANOVÁ, V. Testování autenticity potravin s využitím DNA analýzy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Španová, Alena

Studentka přistupovala k řešení úkolů iniciativně. Praktická část práce byla náročná, protože DNA v analyzovaném vzorku potravin (kečup) byla degradovaná. Studentka splnila požadavky zadání ve velmi dobré kvalitě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů B
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Rittich, Bohuslav

Teoretická část bakalářské práce shrnuje poznatky o autenticitě potravinových výrobků a metodách jejího stanovení. Cílem praktické části bakalářské práce bylo zvládnutí izolace DNA v kvalitě pro PCR ze stonku a semen rajčete a potravinářského výrobku (kečupu) s následou amplifikací DNA s primery specifickými pro rostlinnou DNA. V experimentální části bakalářské práce studentka zvládla řadu náročných experimentálních metod a splnila požadavky zadání.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace C
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 108152