KOCIANOVÁ, V. Testování autenticity potravin s využitím DNA analýzy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.
Studentka přistupovala k řešení úkolů iniciativně. Praktická část práce byla náročná, protože DNA v analyzovaném vzorku potravin (kečup) byla degradovaná. Studentka splnila požadavky zadání ve velmi dobré kvalitě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | B | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | B |
Teoretická část bakalářské práce shrnuje poznatky o autenticitě potravinových výrobků a metodách jejího stanovení. Cílem praktické části bakalářské práce bylo zvládnutí izolace DNA v kvalitě pro PCR ze stonku a semen rajčete a potravinářského výrobku (kečupu) s následou amplifikací DNA s primery specifickými pro rostlinnou DNA. V experimentální části bakalářské práce studentka zvládla řadu náročných experimentálních metod a splnila požadavky zadání.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | B | ||
Logické členění práce | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | C | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 108152