LEDVINA, V. Stanovení vybraných nutričních parametrů v ovoci rostlinného rodu Ribes [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Vespalcová, Milena

Bakalářská práce Vojtěcha Ledviny má charakter krátké úvodní studie, která se vztahuje k projektu QI111A141 "Výzkum nových technologií v pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na kvalitu a využití plodů". Uvedené drobné bobulové ovoce v posledních letech téměř zmizelo z tržní sítě ČR. V experimentální části bakalářské práce byly stanoveny a porovnány vybrané parametry šťáv z rybízů, angreštů a josty, které jsou stěžejní z hlediska spotřebitelského a zpracovatelského. Posluchač přistupoval k celé práci velmi odpovědně a aktivně. Pracoval samostatně a včas plnil zadané úkoly. Velmi dobře se orientoval při studiu cizojazyčné literatury a při vyhledávání potřebných informací o studovaném ovoci. V laboratoři si počínal zručně, racionálně organizoval pracovní čas. Nalezené informace stejně jako získaná a vyhodnocená data shrnul do sdělného a čtivého odborného textu své bakalářské práce. Předloženou bakalářskou práci Vojtěcha Ledviny považuji za výbornou podle všech uvedených hodnoticích kritérií, samozřejmě ji doporučuji k obhajobě a celkově hodnotím známkou výborně A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Diviš, Pavel

Bakalářská práce Vojtěcha Ledviny splňuje požadavky zadání práce, je logicky členěna do kapitol a podkapitol a je sepsána čtivě bez větších chyb. Všechny použité postupy jsou velmi dobře popsány v experimentální části práce. Výsledky práce jsou přehledně zpracovány do grafů a naměřené hodnoty jsou zaznamenány v příloze bakalářské práce. Při diskusi naměřených výsledků by bylo dobré porovnat naměřené výsledky s dostupnými hodnotami pro podobné druhy ovoce. Velmi malá pozornost je věnována odběrům vzorků (datum sklizně, způsob sklizně, množství odebraného vzorku, popis lokality apod.). Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A, tj. výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 59631