LEDVINA, V. Stanovení vybraných nutričních parametrů v ovoci rostlinného rodu Ribes [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.
Bakalářská práce Vojtěcha Ledviny má charakter krátké úvodní studie, která se vztahuje k projektu QI111A141 "Výzkum nových technologií v pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na kvalitu a využití plodů". Uvedené drobné bobulové ovoce v posledních letech téměř zmizelo z tržní sítě ČR. V experimentální části bakalářské práce byly stanoveny a porovnány vybrané parametry šťáv z rybízů, angreštů a josty, které jsou stěžejní z hlediska spotřebitelského a zpracovatelského. Posluchač přistupoval k celé práci velmi odpovědně a aktivně. Pracoval samostatně a včas plnil zadané úkoly. Velmi dobře se orientoval při studiu cizojazyčné literatury a při vyhledávání potřebných informací o studovaném ovoci. V laboratoři si počínal zručně, racionálně organizoval pracovní čas. Nalezené informace stejně jako získaná a vyhodnocená data shrnul do sdělného a čtivého odborného textu své bakalářské práce. Předloženou bakalářskou práci Vojtěcha Ledviny považuji za výbornou podle všech uvedených hodnoticích kritérií, samozřejmě ji doporučuji k obhajobě a celkově hodnotím známkou výborně A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Bakalářská práce Vojtěcha Ledviny splňuje požadavky zadání práce, je logicky členěna do kapitol a podkapitol a je sepsána čtivě bez větších chyb. Všechny použité postupy jsou velmi dobře popsány v experimentální části práce. Výsledky práce jsou přehledně zpracovány do grafů a naměřené hodnoty jsou zaznamenány v příloze bakalářské práce. Při diskusi naměřených výsledků by bylo dobré porovnat naměřené výsledky s dostupnými hodnotami pro podobné druhy ovoce. Velmi malá pozornost je věnována odběrům vzorků (datum sklizně, způsob sklizně, množství odebraného vzorku, popis lokality apod.). Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A, tj. výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 59631