KŘIKALA, J. Studium využítí odpadního materiálu z potravinářského průmyslu pro odstraňování kovů z odpadních vod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Diviš, Pavel

Jakub Křikala splnil požadavky zadání své práce. Kladně hodnotím jeho přístup k práci, schopnost naplánovat si experimenty a organizovat pracovní činnost a celkovou orientaci v řešené problematice. Teoretickou i experimentální část své práce Jakub Křikala dokončil v zadaných termínech a svoji práci pečlivě konzultoval s vedoucím. Experimentální data dokázal Jakub Křikala správně a přehledně vyhodnotit. Bakalářskou práci Jakuba Křikali doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A, tj. výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Obruča, Stanislav

Student Jakub Křikala se ve sví bakalářské práci věnoval studiu možnosti odstranění kovů z odpadních vod pomocí jejich sorpce na odpady vznikající při výrobě vína. V teoretické části se student danému tématu věnoval zeširoka – na 37 stranách popisuje základní charakteristiky vybraných kovů, metody odstraňování kovů z odpadních vod, spektroskopické metody umožňující analýzu kovů a také využití odpadních materiálů z potravinářského průmyslu k čištění odpadních vod. Celkově je teoretická část práce svou délkou poněkud nesymetrická vzhledem k ostatním částem práce a místy se věnuje obecně známým faktům možná až zbytečně podrobně. Po jazykové stránce se však jedná o zdařilou práci, student prokázal schopnost práce s odbornou literaturou (byť především v první části práce se jednalo především o česky psanou literatur) a také ukázal, že je schopný kompozice odborného textu bez většího množství formálních anebo terminologických chyb. V praktické části práce se student věnoval studiu základních parametrů na sorpci mědi na matoliny z výroby vína. Experimentální výsledky přehledně presentuje a přiměřeně komentuje a diskutuje. Kladně hodnotím závěrečnou sebereflexi výsledků a jejich zasazení do kontextu současného stavu poznání řešené problematiky. Proto práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 87016