WAWROSZOVÁ, S. Sledování výskytu mykotoxinů v pivech z obchodní sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.
Diplomová práce studentky Simony Wawroszové byla vypracována ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském v rámci projektu „Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků“. Úkolem studentky bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na výskyt mykotoxinů v pivu. V experimentální části se studentka zabývala analýzou mykotoxinu DON, jeho konjugátu D3G a OTA ve vzorcích piva z české, slovenské a polské obchodní sítě. Pro analýzu byla použita metoda UPLC/FLR a HPLC/MS/MS. V laboratoři studentka pracovala samostatně a svědomitě, k zadání diplomové práce přistupovala iniciativně (včetně zakoupení vlastních vzorků z obchodních sítí). Bez potíží zvládla práci s náročnou přístrojovou technikou. Výsledky vždy průběžně konzultovala. K její práci nemám žádné připomínky. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem doporučuji práci k obhajobě a hodnotím celkovou známkou výborně (A).
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Pro regulaci mykotoxinů v potravinách a v krmivech používá legislativa pojmy "maximální reziduální limit" a "směrná hodnota". Vysvětlete prosím rozdíl mezi těmito limity.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 100140