BIČAN, V. Optimalizace výrobního procesu v zámeckém vinařství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Bakalářská práce se zaměřuje na eliminaci ztrát na lahvovací lince v Zámeckém vinařství. Autor postupoval při řešení problému metodicky správně. Analytická část je zpracována detailně, popis lahvovací linky, výrobního procesu, sběr dat i měření procesu jsou rozsáhlé. Vlastní řešení uvedené v návrhové části využívá prediktivní simulaci jako nástroj pro stanovení ztrát a predikci návrhu změn na lahvovací lince. Modelování lahvovací linky je metodicky správně od formulace problému až po návrh experimentů a jejich vyhodnocení. Pomocí experimentů s modelem autor navrhuje doporučení pro zvýšení produktivity výrobní linky včetně ekonomického zhodnocení. Práce může sloužit jako podklad pro rozhodování managementu při úpravě procesů lahvovací linky s cílem zvýšení produktivity lahvovací linky.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
Praktická využitelnost výsledků | A | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | A |
Autor práce přesně pochopil zadání, analyzoval v praxi častý problém nedostatečné efektivity procesu kontra investovaných i provozních nákladů. Věnoval se tomuto tématu na pracovišti časově nad rámec bakalářské práce a precizně věnoval čas analýze problému. Správně vytvořil počítačový model resp. digitální dvojče výrobní linky. Velmi správně pochopil optimální a maximální kapacitu strojů.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | A | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji | A |
eVSKP id 135034