PÍŠŤKOVÁ, M. Srovnání výrob těstovin v Evropě a v Asii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Téma bakalářské práce Magdaleny Píšťkové bylo zadáno na základě požadavku firmy, s níž ÚCHPBT spolupracuje. Práce by měla poskytnout informace, které budou podkladem pro návrh úpravy technologie výroby asijských těstovin (nudlí) v evropských podmínkách a z evropských surovin. Práce nemá experimentální část. Bakalářka pracovala na zadaném tématu samostatně a svědomitě. Počáteční problémy s cizojazyčnou převážně firemní literaturou zvládla a pak se již v odborných textech dobře orientovala. Pravidelně konzultovala dílčí úkoly a aktivně spolupracovala se zástupcem firmy. Získané poznatky shrnula do obsažného a přehledného odborného textu. Celkově hodnotím bakalářskou práci Magdaleny Píšťkové známkou výborně/A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
Předložená bakalářská práce rešeršního typu je zaměřena na srovnání technologie výroby těstovin v Evropě a Asii. Práce přehledně a s minimem překlepů shrnuje informace o surovinách a přísadách používaných při výrobě těstovin i o specifických postupech jejich výroby, balení a skladování. Cíle zadání byly splněny, kvalita a rozsah je v souladu s požadavky na tento typ práce, která je napsána na 41 stranách s logickou strukturou uspořádání kapitol. Obsahuje 27 citovaných literárních zdrojů. K práci mám následující připomínky: - literatura neodpovídá úrovni požadované pro tento typ práce: seznam literatury obsahuje soukromé stránky (odkaz 24,26), přednášky (odkaz 7 , 27) separátní literatura - pouze dva odkazy a další většinou internetové odkazy - u citované legislativy (odkaz 23)chybí zdroj - str. 30 nestandardní vyjádření chemické koncentrace(alkalické soli….jsou v poměru asi 1 dílek na 100 dílků mouky) - čísla sudých stránek bývají obvykle na vnějším okraji stránek Na základě těchto skutečností doporučuji práci k obhajobě a hodnotím velmi dobře/B
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | |||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | |||
Využití literatury a její citace | E | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 16618