PEŇÁZOVÁ, P. Podnikatelský plán pro založení výrobny slaného pečiva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Bayerová, Vladimíra

Práce je celkově na dobré úrovni. Diplomantka pracovala iniciativně a samostatně. Práce má praktický potenciál. Doporučila bych více propracovat grafickou prezentaci firmy. Doplňující otázka: V případě značného růstu poptávky po produktech, jak by diplomantka řešila rozšíření firmy?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Navrátilová, Petra

Obsahem práce je velmi dobře zpracovaný podnikatelský záměr. Aby zmapovala reálnou situaci na trhu, využila autorka řadu analýz, jejichž závěry přehledně zpracovala a použila jako podklad pro reálný podnikatelský plán. Za významné riziko považuji situaci, kdyby došlo k vypovězení smlouvy ze strany firmy SKLIZENO FOODS, s. r. o. Zde by mohl být dopad likvidační. Podnikání v pronajatých prostorách má svá úskalí, z tohoto důvodu doporučuji již v průběhu spolupráce s firmou SKLIZENO FOODS, s. r. o. aktivně hledat možnosti, jak být na těchto rizikových faktorech nezávislá. Autorce vytýkám řadu gramatických chyb a překlepů, což kvalitu obsahově velmi dobré práce zbytečně snižuje.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji A
Splnění stanovených cílů B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 108322