ILLEK, A. Optimalizace procesů ve službách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Bakalářská práce řeší zlepšení procesů služeb hotelu zaměřené na rezervaci, ubytování hostů a s tím související služby. Autor postupoval při řešení problému metodicky správně. Procesy ubytování, které jsou zabezpečovány recepcí jsou v analytické části zpracovány detailně. Pro zpracování je využito modelování procesů prostřednictvím standardu BPMN, který je možné v budoucnu využít jako základ pro predikci možných změn v procesech. Autor na základě nalezených duplicit záznamů v různých papírových dokumentech navrhuje převod papírové dokumentace do elektronické formy. Řešení obsahuje návrh elektronických dokumentů pro recepci, které usnadní práci recepčního a umožní automatické generování sestav pro návazné služby - úklid a příprava snídaní pro hosty. Součástí řešení je návrh změny procesů recepce po zavedení elektronických dokumentů a ekonomické zhodnocení návrhu. Práce může sloužit jako podklad pro zavedení elektronické formy dokumentace v malém hotelu.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | A | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B |
Práce je dostatečným podkladem pro management hotelu pro zlepšování hotelových služeb v budoucnosti. Pro zhodnocení návrhu by bylo vhodné uvést data pro vyhodnocení úspor.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji | B |
eVSKP id 127313