NESVADBA, F. Penzion a restaurace Chlum [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .

Posudky

Posudek vedoucího

Marek, Jiří

Student Filip Nesvadba pracoval na závěrečné práci velmi intenzivně a velkou pozornost věnoval jak analytické části, tak celému konceptu návrhu. Filipa Nesvadbu znám ho z dřívějších setkání nad školními pracemi včetně té bakalářské a jeho přístup k práci a řešení úkolů se nezměnil. Oceňuji u něj schopnost reflektovat připomínky vznášené během našich diskusí nad projektem. Výsledné dílo pak dokládá jeho schopnost dobře řešit architektonické úkoly, které ho čekají v praxi a jeho téměř profesionální přístup k architektonické tvorbě je dobrým základem pro jeho uplatnění – ostatně už je velmi zdatným projektantem a dokonce I realizátorem svých projektů. Práci prezentuje na vysoké grafické úrovni, ostatně to dokládá jeho schopnost vidět návrh jako celek a směřovat k řešení těch nejpodstatnějších detailů návrhu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A Student Filip Nesvadba pracoval na závěrečné práci velmi intenzivně a velkou pozornost věnoval jak analytické části, tak celému konceptu návrhu. Filipa Nesvadbu znám ho z dřívějších setkání nad školními pracemi včetně té bakalářské a jeho přístup k práci a řešení úkolů se nezměnil. Oceňuji u něj schopnost reflektovat připomínky vznášené během našich diskusí nad projektem. Výsledné dílo pak dokládá jeho schopnost dobře řešit architektonické úkoly, které ho čekají v praxi a jeho téměř profesionální přístup k architektonické tvorbě je dobrým základem pro jeho uplatnění – ostatně už je velmi zdatným projektantem a dokonce I realizátorem svých projektů. Práci prezentuje na vysoké grafické úrovni, ostatně to dokládá jeho schopnost vidět návrh jako celek a směřovat k řešení těch nejpodstatnějších detailů návrhu.
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Šindlar, Jiljí

Předkládaná diplomní práce je velmi rozsáhlá a komplexní. Prokazuje vysokou odbornou úroveň studenta a jeho předpoklady být úspěšným v profesním životě architekta.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A Autor práce pečlivě analyzuje zvolené místo pro návrh penzionu s restaurací. Navíc řeší komplexně návrh rozšíření pomyslného centra obce, které je v současné době je jen tušené a nemá patřičný výraz ani formu a neposkytuje příliš příležitostí k pobývání ve vlídném prostředí. Navržena je komplexně také přilehlá zahrada penzionu, která nabízí uživatelům příjemné místo pro jejich aktivity s výhledy do okolní krajiny.
Architektonické řešení A Architektonické řešení objektu penzionu a rodinných domů v prostoru nově navrhované návsi vychází z tradičních měřítek a tvarosloví vesnické zástavby. Autor navrhuje příjemné formy jednotlivých objektů, které však nejsou historizující a zatížené snahou vytvořit dojem původní rostlé zástavby. Návrh je soudobý a vyvážený i co se týká zvolených materiálů a jejich kombinací uplatněných ve vnějším výrazu objektu penzionu, tak i v prezentovaném návrhu části interiéru.
Provozní řešení A Provozní řešení penzionu s restaurací je uspořádáno logicky a přehledně. Jednotlivé navržené provozy ubytovaní pro svatebčany, restaurace se zázemím a wellness zóny vzájemně tvoří dobře provázaný celek.
Technicko konstrukční řešení A Technicko konstrukční řešení Autor předkládá komplexní schéma řešení, které vychází z tradičních stavebních postupů a technologií vhodných pro tyto měřítkem menší stavby. V Detailech pak dokumentuje názor na skladby jednotlivých konstrukcí. Doložen je formálně i názor na technologie zajišťující interiérovou pohodu a provoz budovy
Formální úroveň A Předkládaná práce má velmi dobrou grafickou úroveň. Projekt je přehledný a srozumitelný.
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 141090