DVOŘÁK, J. Chladicí zařízení v potravinářství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Štětina, Josef

Obsahem práce jsou Chladicí zařízení v potravinářství. Text má 46 stran textu a tři přílohy. Grafická úprava splňuje požadavky na technický text a práce splňuje všechny požadavky na úpravu závěrečných prací na VUT. Práce obsahuje všechny povinné části a ve všech bodech je zadaní splněno. Student pracoval samostatně, většinu podkladů pro práci si zajistil. Zajistil si návštěvu a provozní data ze skutečného potravinářského provozu. Práci konzultoval a postupoval podle pokynů. Student k práci využil širokou škálu zdrojů, které správně citoval. Téma práce velice aktuální a student ho zpracoval odpovědně. Vzniklá práce dává dobrý přehled o chladicích zařízeních používaných potravinářské výrobě. Student prokázal schopnost samostatné práce a z poznatků vyvozovat závěry, splnil podmínky zadání, práce obsahuje všechny náležitosti, a proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Vlastní přínos a originalita B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Katolický, Jaroslav

Bakalářská práce pana Dvořáka se věnuje rešerši v oblasti chladících zařízení v potravinářství. V práci je popsán princip kompresorového chladícího zařízení a je zde proveden jeho rozbor z hlediska termodynamiky. Práce obsahuje rovně popis jednotlivých prvků chladícího zařízení, který mohl byt detailnější. Práce má dobrou úroveň, jak po obsahové, tak i po formální stránce a splňuje zadání bakalářské práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 64056