GRŮZOVÁ, B. Podnikatelský záměr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Autorka v teoretických východiscích zvolila metodiku postupu sestavování podnikatelského záměru a plánu a podle této metodiky zpracovala v Analytické části práce analýzy trhu, SLEPTE, Porterův 5 faktorový model, proverdla marketingový průzkum a sestavila SWOT analýzu. Následně v Vlastních návrzích dle stanovené metodiky sestavila návrh podnikatelského plánu se všemi náležitostmi. Tento plán je realizovatelný. Práci d o p o r u č u j i k obhajobě. Při obhajobě doporučuji zodpovědět následující otázku: 1. Vysvětlete, na základě jakých informací byly k jednotlivým položkám SWOT přiřazeny hodnoty v rozmezí 5 -9 1. Uveďte kdo, podle dotazníku, budou vaši zákazníci
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | Cíl práce byl splněn. | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | Analytická část (podnikatelský záměr)i návrhová část (podnikatelský plán) byly zpracovány dle odbornou literaturou (Koráb) doporučovaného postupu . | |
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | Autorka postupovala systematicky a poznatky z analýzy trhu i dalších analýz promítla do SWOT analýzy. Dotazníkovému šetření celkové vyhodnocení, respektive závěr. | |
Praktická využitelnost výsledků | C | Autorka vypracovala podnikatelský plán se všemi náležitostmi požadovanými odbornou literaturou. Používala rovněž externí informace k získání aktuálních reálných hodnot a použila je především pro sestavení finančního plánu, který má reálnou a realizovatelnou podobu.. | |
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a oborná jazyková úroveň odpovídají požadavkům na DP. Syntaxe, sémantika i pravopis (např. hrubé chyby - tr. 43 přátelé poskytly, atd.) práce však vykazují nedostatky. | |
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B |
Cílem práce bylo zpracovat podnikatelský záměr na založení a provozování bistra v Hustopečích u Brna. Cíl považuji za splněný s drobnými připomínkami uvedenými dále. Zpracované analýzy využívají standardní metodiku. Všechny zpracované analýzy mohly být méně popisné a více zaměřeny na kritické posouzení jednotlivých analyzovaných oblastí a zřetelnou identifikaci příležitostí a hrozeb (u externích faktorů). Tato poznámka platí především pro SLEPTE analýzu, ale i pro analýzu stávající konkurence, která jednotlivé konkurenční podniky pouze popisuje. V rámci analytické části je rovněž zpracován vlastní výzkum formou ankety zaměřené na očekávání zákazníků. Samotný podnikatelský plán je zpracován v odpovídající standardní struktuře a obsahuje požadované dílčí plány. Celkově je práce na odpovídající odborné i formální úrovni a doporučuji ji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | C | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji | B |
eVSKP id 133875