ŠKEŘÍK, J. Analýza vybraných obsahových látek v extraktu z bezových větviček [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Šalplachta, Jiří

-

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce B
Celkový přístup k řešení úkolů B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Flodrová, Dana

K předložené diplomové práci, zejména pak k její praktické části, nemám zásadnější připomínky. Po formální stránce bych snad vytkla a upozornila na drobné překlepy a neúplné informace v textu nebo popiscích obrazků (str.35 chybí jednotka v časovém udaji separace, Obr.25 chybí použitá velikost smyčky). Co se jazykového projevu týče, ráda bych autora práce jen upozornila na použitý doslovný překlad a slovosled při překladu do anglického jazyka (viz.abstrakt), který může působit místy kostrbatě. Naopak chválím experimentální část práce, kdy byla provedena řada optimalizačních měření pro HPLC separaci proteinů. Pro interpretaci získaných výsledků a jejich následnou diskusi bych snad zvolila vždy po daném optimalizačním kroku přehlednou tabulku, kde by byly shrnuty přehledně zásadní výsledky - při takovém množství výsledků komentovaných "jen" v textu dochází k jisté nepřehlednosti a zahlcení informacemi. Na základě výše uvedených připomínek doporučuji předloženou práci k obhajobě a hodnotím ji velmi dobře/B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování C
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 87041