BLAHUTOVÁ, P. Příprava jedlých antimikrobiálních obalů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Skoumalová, Petra

Ve své bakalářské práci se studentka Petra Kozubová věnovala jedlým obalům. Cílem práce pak byla příprava a charakterizace jedlých antimikrobiálních obalů a zhodnocení možnosti jejich aplikace. Všechny stanovené cíle studentka splnila. Během řešení experimentální části práce pak studentka projevovala především samostatnost a velký zájem o danou problematiku. Prokázala také velmi dobré laboratorní dovednosti. Postup práce a průběžné výsledky studentka konzultovala a dosažené výsledky dokázala přehledně zpracovat, velmi dobře okomentovat a shrnout v závěru své práce. Při psaní teoretické části práce studentka prokázala i dobrou schopnost práce s odbornou literaturou. Práci proto doporučuji k obhajobě a hodnotím celkovou známkou "výborně" (A).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Dzurická, Lucia

Bakalárska práca študentky sa venuje príprave a charakterizácií jedlých obalov s obsahom antimikrobiálnych látok v podobe rastlinných extraktov. Celkovo je práca spracovaná na 47 stranách a obsahuje 38 literárnych zdrojov, z prevažnej väčšiny sa jedná o aktuálnu zahraničnú literatúru. Problematika danej témy je spracovaná v prehľadnej teoretickej časti práce. Experimantálna časť práce začína voľbou vhodného rastlinného extraktu a následnou optimalizáciou prípravy najideálnejšieho antimikrobiálneho jedlého obalu aplikovateľného na potravinu. Práca je spracovaná dôsledne a zrozumiteľne. Drobné nedostatky som zaznamenala predovšetkým vo formálnych náležitostiach (nesprávna typografia popisov tabuliek a obrázkov a neúplné bibliografické odkazy na literatúru). Celkovo môžem konštatovať, že predložená bakalárska práca spĺňa vytýčené ciele a vyššie uvedené nedostatky neznižujú kvalitu bakalárskej práce. Prácu hodnotím stupňom „Výborne“ a doporučujem k obhajobe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 131448