VLACH, Z. Podnikatelský plán pro založení sandwich baru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Luňáček, Jiří

Zvolené téma je běžné, k řešení není třeba speciálních znalostí a postupů. Využití je pouze v praktické rovině. Autor k řešení přistupoval iniciativně, práce byla hotova v dostatečném časovém předstihu. Oceňuji to, že autor doplnil řešení o komplexnější prvky, jakými je analýza rizika a kriteriální hodnocení SWOT matice. Dílčí nedostatek v postupu a posléze i návrzích spatřuji v tom, že z dotazníkového šetření bylo využito poměrně málo dat, tedy takto zpracovaný dotazník vzhledem k absenci statistického vyhodnocení je nevyužit zcela.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kupský, Michal

Předložená práce jasně a srozumitelně formuluje jak teoretické pozadí, tak následnou analýzu i možné rizikové faktory při realizaci zmíněného podnikatelského plánu. Zdeněk Vlach ve své práci prokázal svou schopnost pracovat s odbornou literaturou, použít její nástroje a ty aplikovat do reálného prostředí. Práce, i díky zvolenému tématu, svým rozsahem 78 stran přesahuje standardní rozsah bakalářské práce. Po formální stránce (použití bibliografických citací, jazyková úroveň, struktura) neshledávám závažnější nedostatky, které by ovlivňovaly kvalitu práce. Autor prokázal, že je schopen se nad danou problematikou zamýšlet a vyvozovat závěry, které dokáže i přesně formulovat.Obsahová stránka práce zachycuje zpracování podnikatelského plánu standardním způsobem, které zpracovateli bude zcela jistě dobrou pomocí při případné realizaci. Je zřejmé, na jaká rizika je třeba dávat pozor a v kterých oblastech je možné získat konkurenční výhodu. Bohužel zde postrádám, ze zcela zjevných důvodů, zmínku o tom, v čem bude zamýšlený sandwich bar vyjímečný. Velmi dobře je zpracován organizační plán a mzdové náklady, které můžou výrazně ovlivnit rozpočet, čerpání kapitálu a tedy i chod podniku. Dané téma by zcela jistě bylo možné analyzovat do hlubších detailů a tak dostat podrobnější výsledky, z kterých by vyvozené závěry mohli objasnit mnoho dalších faktů. Například zpracování CPM pro realizaci projektu, detailnější provedení analýzy konkurence či obsáhlejší analýzu rizik. Z textu je patrné, že autor má k tématice osobní vztah, tématu jistě věnoval značný čas i úsilí, má vizi kvalitního sandwich baru, který má potenciál stát se vyhledávaným stravovacím zařízením.Na závěr je vhodné konstatovat, že cíl práce, který si autor stanovil, byl splněn. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím stupněm "B".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 100584