ZÍDKOVÁ, A. Stanovení základních fyzikálně chemických parametrů ovocných šťáv z aronie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Diviš, Pavel

Anežka Zídková splnila požadavky zadání své bakalářské práce, byla bezproblémovou studentkou která svědomitě přistupuje k zadaným úkolům. V dílčích kritériích hodnotím studentku stupněm B v rámci interpretace výsledků a práce s odbornou literaturou, v ostatních kritériích hodnotím stupněm A. Celkově práci hodnotím známkou A, tj. výborně a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Jurečková, Zuzana

Bakalářská práce studentky Anežky Zídková se zabývá stanovením základních fyzikálně chemických parametrů ovocných šťáv z aronie, konkrétně metodami prvkové analýzy, stanovení obsahu vitaminu C, základních sacharidů metodou HPLC s detekcí diodového pole a ELSD a také se věnuje stanovení pH jednotlivých šťáv. Studentka shrnula jednoduše avšak velmi dobře rešeršní část práce. Práce je logicky členěna do hlavních kapitol a podkapitol, které na sebe navzájem přehledně navazují. Z formálního a typografického hlediska je práce napsána velmi dobře s minimem překlepů a pravopisných chyb. Celková úprava je na vysoké úrovni. Bohužel se v práci se nevyskytuje žádný graf a práce tak vypadá stroze. Literární zdroje jsou vhodně volené, kromě literatury 10. Zdroje jsou správně citovány podle normy ČSN. Závěry práce jsou jasně formulovány. Zadané cíle bakalářské práce byly splněny. Bakalářskou práci hodnotím známkou „A“ a doporučuji jí k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 82299