PIŠKULOVÁ, L. Stanovení beta-glukanů a pentosanů v surovinách pro výrobu piva a v pivu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Mikulíková, Renata

Úkolem diplomantky bc. Lenky Piškulové bylo Stanovení beta-glukanů a pentosanů v surovinách pro výrobu piva a v pivu. V průběhu řešení DP prováděla optimalizaci metod stanovení beta-glukanů a pentosanů. Optimalizovanými metodami stanovovala obsah beta-glukanů a pentosanů v různých odrůdách ječmene vypěstovaných na 3 různých lokalitách. Studentka pracovala na zadaném úkolu samostatně, systematicky a svědomitě. Plně splnila požadavky zadání diplomové práce. Jako vedoucí diplomové práce hodnotím laboratorní činnost i dosažené výsledky studentky Bc. L. Piškulové známkou A

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využití poznatků z literatury B
Závěry práce a jejich formulace B
Kvalita zpracování výsledků A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Sachambula, Lenka

1. Znáte nějaké ozimé odrůdy sladovnického ječmene? 2. Jaký je rozdíl mezi světlým plzeňským sladem a sladem bavorským? 3. Můžete stručně vysvětlit pojem "sol" (s. 36, odst. 2)?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 99841