JEDLIČKOVÁ, L. Charakterizace sladkých proteinů thaumatinů kapalinovou chromatografií a hmotnostní spektrometrií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Vespalcová, Milena

Posluchačka Mgr. Lenka Jedličková se ve své diplomové práci věnovala nelehkému tématu charakterizace sladkých proteinů thaumatinů prostřednictvím kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie. Experimenty prováděla na pracovišti Přírodovědecké fakulty MU v Brně, kde mohla využít konzultací s RNDr. Zbyňkem Zdráhalem, Ph.D. Diplomantka pracovala zcela samostatně, k úkolům vyplývajícím ze zadání přistupovala velmi odpovědně. V diplomové práci shromáždila řadu zajímavých a cenných výsledků, které budou podkladem pro odbornou publikaci. Mgr. Lenka Jedličková prezentovala v rámci plnění svého diplomního úkolu kvalitní práci, kterou doporučuji k obhajobě a hodnotím stupněm výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šedo,, Ondrej

1. Na straně 27 je uvedeno, že lze analyzátor TOF spojit s LC separací pouze off-line. Jakým způsobem je možné dosáhnout spojení LC separace a TOF analýzy on-line? 2. Při LC separaci byly získány čtyři frakce, z nichž každá obsahuje více izoforem thaumatinu. Můžete tento výsledek vysvětlit? 3. Jakými jinými postupy by bylo možné úspěšně oddělit jednotlivé izoformy thaumatinu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace C
Úroveň jazykového zpracování C
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 10729