CHYTILOVÁ, E. Zkoušení senzorických schopností posuzovatelů - zkoumání citlivosti chuti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Cílem této práce bylo vybrat několik metod, vhodných pro zkoušení citlivosti chuti osob, které chtějí pracovat jako senzoričtí hodnotitelé. Tyto metody zavést v nově vybudované senzorické laboratoři na ÚCHPBT a ověřit jejich provedení a funkčnost na studentech a zaměstnancích FCH VUT. Hlavním výstupem práce jsou vypracované standardní operační postupy, které budou použity jako podklad při žádosti o akreditaci těchto zkoušek. Diplomantka od začátku projevovala o danou problematiku velký zájem, v průběhu práce byla velmi samostatná, správně si připravovala potřebný materiál a organizovala práci. Prokázala schopnost samostatně řešit zadané úkoly, velmi účinně využívala teoretické znalosti získané v průběhu studia na FCH VUT, které vhodně kombinovala se studiem doporučené domácí i zahraniční literatury.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
K diplomové práci mam pouze jednu připomínku, a to nesprávně uvedenou zkratku Českého institutu pro akreditaci. Správná zkratka je ČIA, nikoli ČAI. Dále bych měla k diplomové práci jeden dotaz: Jak se provádí validace objektivní zkoušky?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 16397