CVRKOVÁ, J. Ověření pravosti pomerančové šťávy Toma na základě vybraných chemických parametrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Hrstka, Miroslav

Cílem práce bylo provést vybrané normované analýzy pomerančové šťávy Toma z obchodní sítě a na základě získaných výsledků vyvodit závěr o pravosti analyzovaného vzorku. Tento úkol byl podle mého názoru splněn výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vítová, Eva

Práce má experimentální charakter. Zabývá se otázkou falšování potravin, která je v současné době velmi aktuální. Teoretická část se zabývá konkrétně problematikou ovocných šťáv, popisuje možnosti jejich falšování a zároveň specifikuje metody vhodné pro ověřování jejich pravosti. S využitím těchto poznatků byla v experimentální části ověřena pravost pomerančové šťávy Toma (zakoupené v obchodní síti) na základě vybraných chemických parametrů. Provedením několika jednoduchých stanovení studentka prokázala schopnost samostatné experimentální práce, zpracování i interpretace výsledků. Práce je dobře zpracovaná a kromě drobných formálních nedostatků nemám vážnější připomínky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A Zadání bylo splněno.
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace C Není citovaná prakticky žádná zahraniční literatura.
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A Závěr je formulován stručně a jasně,
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 363