CVRKOVÁ, J. Ověření pravosti pomerančové šťávy Toma na základě vybraných chemických parametrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Cílem práce bylo provést vybrané normované analýzy pomerančové šťávy Toma z obchodní sítě a na základě získaných výsledků vyvodit závěr o pravosti analyzovaného vzorku. Tento úkol byl podle mého názoru splněn výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Práce má experimentální charakter. Zabývá se otázkou falšování potravin, která je v současné době velmi aktuální. Teoretická část se zabývá konkrétně problematikou ovocných šťáv, popisuje možnosti jejich falšování a zároveň specifikuje metody vhodné pro ověřování jejich pravosti. S využitím těchto poznatků byla v experimentální části ověřena pravost pomerančové šťávy Toma (zakoupené v obchodní síti) na základě vybraných chemických parametrů. Provedením několika jednoduchých stanovení studentka prokázala schopnost samostatné experimentální práce, zpracování i interpretace výsledků. Práce je dobře zpracovaná a kromě drobných formálních nedostatků nemám vážnější připomínky.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | Zadání bylo splněno. | |
Logické členění práce | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | C | Není citovaná prakticky žádná zahraniční literatura. | |
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | Závěr je formulován stručně a jasně, |
eVSKP id 363