OLIVOVÁ, K. Analýza sterolů a terpenů obsažených v kávě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2025.
V případě hodnocení práce Kristýny Olivové velice oceňuji její entusiasmus při řešení zadaných úkolů. Musím říci, že studentka byla vždy na práci v laboratoři velmi dobře teoreticky připravena. Veškeré zadané úkoly studentka vždy poctivě plnila. Při samotné práci v laboratoři byla na studentce patrná nejistota a určitý strach. Doufám že v této fázi po skončení všech experimentů a odevzdání bakalářské práce studentka nabyla více sebevědomí. Během experimentální činnosti si studentka vedla ve velmi podrobné podobě laboratorní deník, na což v současné době mnoho studentů spíše zapomíná. V průběhu sepisování bakalářské práce bylo těžké naučit studentku rozeznávat podstatné "věci" od méně podstatných, ale musím říci, že studenka postupně pochopila co se po ní chce a jak má odborný text vypadat. Zadání práce studenka kompletně splnila. I přes některé dílčí nedostatky bakalářské práce Kristýny Olivové, jako vedoucí hodnotím tuto práci celkovou známkou A, tj. výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A |
Bakalářská práce studentky Kristýny Olivové se zabývá možností stanovení sterolů a terpenů v kávě pomocí metody HPLC. Zvolené téma je aktuální a z hlediska potravinářské chemie plně relevantní. Práce je velmi pečlivě zpracovaná a opírá se o nadprůměrné množství zdrojů, převážně zahraniční literatury. V práci se nevyskytují téměř žádné gramatické chyby, ani překlepy, text je plynulý a logicky členěný. Výhradu mám k formátování citací, více po sobě jdoucích zdrojů by bylo vhodné sloučit do jedné hranaté závorky, což by přispělo k větší přehlednosti textu. V práci mi také chybí seznam použitých zkratek. Teoretická část práce je velmi obsáhlá, místy možná až příliš detailní, nicméně poskytuje důkladný přehled o problematice přípravy a chemického složení kávy. Rovněž experimentální část je v některých částech až příliš podrobná, přesto ale zůstává srozumitelná a logicky členěná. Výsledky práce studentka uvádí pomocí přehledných tabulek a správně je diskutuje s dostupnou literaturou. Výše uvedené drobné připomínky nemají vliv na celkovou kvalitu práce. Doporučuji ji k obhajobě a hodnotím známkou (A) výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 163269