ŠAFÁŘOVÁ, M. Hodnocení výkonnosti vybraného podniku podle modelu Start Plus a návrhy na zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2023.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselý, Josef

Závěrečná práce je zpracována po obsahové a formální stránce velmi dobře. Návrhy jsou podány s přiměřenou podrobností. Práce naplnila stanovený cíl.Otázka k obhajobě: Který Váš návrh na zlepšení má největší naději na realizaci a proč? Budou mít možnost zaujmout management firmy i některé další Vámi identifikované oblasti ke zlepšení. Která například?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A  Cílem práce bylo zpracování analýzy v oblasti využívání vícekriteriálních modelů pro hodnocení manažerských přístupů a firemní výkonnosti s akcentem na nefinanční aspekty. Dále provedení hodnocení firmy podle modelu Start Plus, identifikace příležitostí pro zlepšování a zpracování návrhu zlepšení. Cíle práce se podařilo naplnit. 
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B V práci je prokázáno dobré pochopení metodiky hodnocení a účelu, ke kterému hodnocení směřuje. Z provedené analýzy je patrné, že autorka dobře pochopila fungování analyzované společnosti, její vnitřní i vnější aspekty.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Poznatky získané v analytické části práce autorka uplatnila při návrhu vlastních řešení, která vplývají z identifikovaných příležitostí pro zlepšení. Návrhy, kterými se autorka zabývá, jsou vybrány z řady identifikovaných příležitostí ke zlepšení.
Praktická využitelnost výsledků B Přínosem práce je identifikace konkrétních příležitostí ke zlepšení a několik návrhů opatření, které se týkají především oblasti zákazníků (věrnostní program a jeho zavedení, propagace) a sběru a analýzy dat. U některých návrhů je rámcově stanovena jejich finanční náročnost.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce je přehledně uspořádána včetně prezentovaných tabulek a grafů. Je používána odborná terminologie obvyklá v oblasti hodnocení kvality.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autorka využila řadu relevantních informačních zdrojů, zdroje jsou citovány a citace jsou uváděny v doporučeném formátu.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Tejklová, Markéta

Diplomová práce má logickou strukturu. V teoretické části autorka popsala jednotlivé modely hodnocení výkonnosti podniku se zaměřením na model START PLUS. Na základě tohoto modelu byla hodnocena společnost Pekařství a cukrářství Sázava s. r. o. Studentka dokázala, že je schopna na dostatečné úrovni pracovat s literárními zdroji. V analytické části byly hodnoceny předpoklady na základě emailového dotazování výkonného ředitele společnosti. Následně byly identifikovány silné stránky a oblasti pro zlepšení. Největší slabiny byly zjištěny v oblasti Zákazníci. V návrhové části byla následně představena řešení nedostatků. Studentka prokázala schopnost získávat, třídit a analyzovat potřebné informace a na jejich základě vyvozovat potřebné závěry.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 152086